Mehmet Kaplan stöder öppet jihadismen och försummar sina ansvarsområden som bostads- och stadsutvecklingsminister

Mehmet Kaplan tillhör de politiker som öppet stöder jihadismen och är öppet antisemitisk. 2014 utsåg Stefan Löfven Mehmet kaplan till bostads- och stadsutvecklingsminister, vilket han inte borde gjort om han stått för sitt uttalande om att stödja antirasism.

Mehmet Kaplan

Mehmet Kaplan

En blunder som Kaplan gjorde redan innan han blev utsedd till bostadsminister var att bjuda in en (ö)känd antisemit, Yvonne Ridley, till Sveriges riksdag. på en konferens 21 november 2011. Hon är medlem i engelska Respect Party vilket är ett parti som har fört samman radikal internationell socialism och islamistisk ideologi. Hon har beskrivit israel som “den äckliga lilla vakthunden åt USA, Mellanösterns sår”.
Mehmet Kaplans dåliga omdöme och okunskap om antisemitism och rasism fick honom redan 2010 att delta i Ship to Gaza. En resa som kännetecknats av samarbete med andra antisemitiska organisationer.

Mehmet Kaplan har även starka kopplingar till det antisemitiska förlaget American Free press. På Perdana Foundations hemsida stod det att ”Förintelsen misslyckades som slutgiltig lösning” eftersom judarna ”överlevde och blev en ännu större källa till problem för världen”.
Och Mehmet Kaplan har inte bättrat sig. På ett seminarium om islamofobi sommaren 2014 jämförde Mehmet Kaplan svenska jihadister som strider i Syrien med svenska frivilliga som stred i finska vinterkriget 1939-1940 mot Sovjetunionen. Mehmet Kaplan skrev senare på Twitter att han blivit missförstådd.

Kaplan kom till Sverige från Turkiet som ett-åring från Gaziantep och har vuxit upp i Skövde och Rinkeby.

Sina första månader på posten som bostads- och stadsutvecklingsminister har han ägnat åt helt andra saker än sitt uppdrag.
Han och regeringen tillträdde 3 oktober. Den 12 oktober intervjuas han i den turkiska tidningen Star Gazete:

kaplan_uttalande

Alltså inte om sitt ansvarsområde, bostäder utan om ….utrikespolitik. ’

Den 17 november reser Kaplan till Turkiet på svenska skattebetalarnas pengar.
Varför Kaplan, 6 veckor efter att han tillträtt som statsråd valde att åka just till Turkiet, sitt födelseland, är oklart. Det var inget speciellt som hände där. Ingen mässa eller annat arrangemang.

Han landar på morgonen den 17 november, träffar ambassadören Lars Wahlund lite snabbt och ägnar resten av dagen åt ”privata ärenden”. Hans medföljande delegation kommer först 19.05 till Ankara.

Var Kaplan och hans delegation sedan spenderade kvällen är hemligt. Rebecca Weidmo Uvell på Uvell kommunikation begärde ut aktiviteter och kvitton för Mehmet Kaplans utlandsresor från riksdagens registrator, men man valde att inte lämna ut dessa för denna kvällen.

Dagen efter gör delegationen ett kortare besök i staden Kulu, där 40 000 människor utvandrat ifrån till just Sverige.

Sedan har Kaplan möten i Ankara under dagen och träffar lite olika ministrar. Bland annat just bostadsministern. Den 19 november vid lunch flyger han till Istanbul. Var Kaplan bodde i Ankara framgår inte. Den infon utelämnade registratorn vid förfrågan. Men i Istanbul bodde han på lyxhotellet The Maramara Pera med utsikt mot Bosporen.

I Istanbul kollar han på hus och stadsdelar en hel dag. Totalt är han borta 4 dagar i Turkiet.

10 dagar senare åker han till Bryssel. För möte i rådet om transport, telekommunikation och energi. Varför är oklart eftersom varken tranport eller energi ingår i hans ansvarsområden.

Han bor på flott hotell i Bryssel, trots att han enligt schemat endast deltar i ett enda möte.

Han flyger hem igen den 27 november, samma dag som EU-ministern från… Turkiet besöker Stockholm.

Enligt regeringens hemsida var EU-ministern från turkiet i Sverige för att besöka Margot Wallström och talmannen. EU-ministern i Turkiet är även chefsförhandlare för deras förhandlingar att gå med i EU.

Veckan efter sätter sig Kaplan på flyget igen för en trip till Hong Kong och arrangemanget Business of Design week, Asiens ledande designarrangemang. Även här har ham med sig en stor delegation men registratorn eller Kaplan har inte kunnat ge någon motivering till resan eller lämnat ut kvitton, trots att de är skyldiga att göra det.

Som flygbolag för resan till Hong Kong valde Kaplan Turkish Airlines.

Av resehandlingarna framgår att biljetten Kaplan köpte var Arlanda-Istanbul. Istanbul-Hongkong. Det officiella programmet inleds alltså måndagen den 1 december med att Kaplan åker från Istanbul. Det är inte långsökt att gissa att Kaplan redan på helgen åkte till Istanbul och spenderade helgen där.

31929kr av skattebetalarnas pengar spenderades iallfall enbart på flygbiljetten.
Hade han valt att resa i ekonomiklass med Turkish Airlines från Stockholm en måndag skulle det kostat ca 6 000 kronor till Hong Kong.

Kaplan var alltså i Asien den 3 december. Vad hände den 3 december i Stockholm? Då röstades regeringens, alltså även Kaplans, budget ner och på kvällen meddelade Löfven att han ämnar utlysa nyval den 29 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *