Per Svedberg (S), 44 skrek sexkrav till kvinnlig kollega efter julfest

Per Svedberg

Per Svedberg

Riksdagsledamoten Per Svedberg (S), 44, ragglade mycket berusad fram till kollegans dörr, efter Socialdemokraternas julfest, bankade på dörren och skrek Knulla, knulla för fan!
Han hade tagit av sig byxorna – och sägs ha skrikit sexkrav till den panikslagna kvinnan.

Socialdemokraterna hade julfest i tisdags. Efterspelet blev allt annat än lyckat för partiet.
När de socialdemokratiska ledamöterna drog sig tillbaka till sina tjänsterum i riksdagshuset efter Socialdemokraternas julfest 2014 ville inte den kraftigt berusade riksdagsledamoten Per Svedberg från Gävleborg gå och lägga sig.
I stället bankade han på den kvinnliga kollegans dörr och skrek sexuella inviter.
Kvinnan fick panik och slog larm till en annan kollega som i sin tur ringde riksdagens vaktbolag. Den överförfriskade riksdagsledamoten fick efter en tillrättavisning föras tillbaka till sitt rum.

Du ska ha bankat på hennes dörr och skrikit “Knulla, knulla för fan!”. Stämmer det?
– Jag har svårt att föreställa mig att jag stått där och skrikit. Det är inte jag. Jag brukar vara en snäll, reko kille som har lätt till skratt. Nu var jag för full. Men ja, jag gick dit och knackade på dörren, och jag knackade ordentligt, säger Per Svedberg.

Varför hade du inga byxor på dig?
– Jag vet inte. Jag hade gått och lagt mig, men gick upp igen för att jag ville umgås lite. Jag var för full helt enkelt, säger Per Svedberg och förklarar sin fylla med att han gjorde en magoperation för ett år sedan. – Om man inte har någon magsäck längre så blir effekten tio gånger större. Det var omdömeslöst av mig att dricka. Det måste vara slutdrucket nu.

Socialdemokraternas gruppledare Sven-Erik Österberg förklarar att festdeltagarna endast fick två drinkbiljetter som gav dem rätt till två glas vin eller öl.
Per Svedberg har sitt bostadsrum i samma korridor som den utsatta kvinnan.

Namn: Per Svedberg. Ålder: 44. Familj: Sambo och fem barn. Bakgrund: Från Norrby utanför Hudiksvall. Är socialdemokratisk riksdagsledamot för Gävleborgs län sedan 2006. Är suppleant i socialutskottet och utbildningsutskottet. Han har en bakgrund som rallyförare. Motto: ”Det ska va gött och leva”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *