Abubaker Mohamad Awad, dömd till livstids fängelse

Abubaker Mohamad Awad, 23, döms till livstids fängelse för att ha knivmördat den 19-åriga Tommie Lindh samt att ha våldtagit en kvinna under knivhot.

Det var efter under en efterfest hemma hos gymnasieeleven Tommie Lindh, 19, i Härnösand som händelsen inträffade. Abubaker Mohamad Awad, 23, som kommit till festen via en kompis tvingade in en kvinnlig gäst på toaletten och våldtagit henne under knivhot.

Vid två tillfällen under natten larmade kvinnan polisen. Vid det sista samtalet var även Tommie Lindh med. Abubaker Moahamad Awad går då till attack och mördar Tommie med en kniv.  Enligt kvinnans vittnesmål skrattar Abubaker och säger: ”Eh, jag har dödat honom.”. Och så riktar han kniven mot kvinnan och säger att hon får följa med. För annars kommer det se ut samma sak för henne, varpå han våldtar henne igen.

Abubaker Mohamad Awad, 23, greps i lägenheten. En polis berättar i förhör att Abubaker i arresten efter gripandet gjorde grimaser, segertecken och gestikulerade med gängtecken.

Abubaker Mohamad Awad åtalades förutom för mord även för försök till mord, grov våldtäkt, våldtäkt och grovt olaga hot.

Abubaker Mohamad Awad ska även betala skadestånd på sammanlagt 405 000 kronor till Tommie Lindhs anhöriga, samt till de två andra brottsoffren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *