DJ och festarrangören Aegir Sigurbjörn Jonsson dömd för våldtäkt

Aegir Sigurbjörn Jonsson även kallad ”Damien Eie” en känd DJ och festarrangör i Stockholms techno- och undergroundscenen döms till två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig pojke analt.

Aegir Sigurbjörn Jonsson och platsen för våldtäkten

Förutom att arrangera fester har Aegir Sigurbjörn Jonsson även haft en uppmärksammad nakenklubb och ligger även bakom det ultraliberala Technopartiet.

Det var i slutet av 2018 som Jonsson kom i kontakt med den då 14 åriga pojken via Grindr, en dejtingapp för homosexuella. Appen har en åldersgräns på 18 år, men pojken, som initialt uppgav att han var 16 år, hade inga svårigheter att skapa ett konto. I förundersökningen framkommer att de skickat ett flertal meddelanden till varandra. När de väl träffas första gången i februari 2019 blir pojken våldtagen analt av den då 51-åriga Jonsson i dennes bil.

Pojken uppger i förhör att han gråtit under tiden som han blev våldtagen och att han sagt till att det gjorde ont, men att det inte var något som Jonsson brydde sig om. Istället eggade det bara på honom ännu mer.

I förhör har pojken berättat att han hamnade i en situation där han kände att han inte kunde säga nej.

Till slut säger pojken att han inte vill träffa honom mer. Tonen från Jonsson blir då än mer aggressiv. Han börjar kräva pojekn på pengar och hotade pojken med att sprida nakenbilder på honom om han inte betalade.

I augusti 2019 stämde de ny träff. Pojken hade samlat ihop pengarna som mannen krävde och premissen var att han skulle få se bilderna och att de skulle raderas.

Men i förhör har pojken berättat att mötet tog en oväntad vändning. Mannen grep tag i honom och försökte handgripligen tvinga honom till sex. Genom att krångla sig ur sin tröja bröt sig pojken fri och sprang från platsen i bar överkropp. Där mötte han en kvinna som hjälpte honom att kontakta hans familj samt polisen.

Aegir Sigurbjörn Jonsson döms mot sitt nekande. Han medger att han haft kontakt med och hånglat med pojken. Men att det handlar om sex styrks bl.a. av mannens egna SMS enligt rätten.

Stämningsansökan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *