Spelade bort 15 miljoner

Robert Candemir, Alias Lukas Betting har uppmärksammats i media t.ex. aftonbladet.se och även blivit intervjuad i framgångspodden. Hans historia är att han jobbat på DHL och hans förmåga att prata för sig gjorde honom till stjärnsäljare. Men han började spela och spelade bort mer och mer pengar. Fick VIP-managers på flera olika spelbolag och bjöds på exklusiva prylar och resor.

Han gjorde också en del affärer vid sidan av där han köpte och sålde maskiner med god vinst och hade ibland lånat pengar av närstående till dessa affärer. När han inte kunde låna mer av banken eller kreditinstitut för att finansiera sitt spelande började han låna pengar av vänner och bekanta till sitt spelande, med löfte om god avkastning. Till slut hade han spelat bort runt 15 miljoner kronor och satt under förvaltare.

Resultatet? Han har orsakat att 26 familjer nu har skulder, däribland hans svärfamilj.
Hans tidigare svärmor tröttnade på mediebilden som målats upp av den s.k. Lukas som ett offer och skrev ett inlägg på facebook där hon avslöjar att Robert lånat över 2 000 000 i snabblån i svärfamiljens namn med räntor som är skyhöga.

Hon fortsätter att anklaga Robert för att ha ”valt att ge sig på de absolut svagaste människorna för att komma åt deras pengar. Han har vunnit ett förtroende hos personer som kämpat hela sina liv med att hålla sig över vattnet ekonomiskt. Dessa människor har han utan skam utnyttjat och sedan tagit lån i deras namn med förtroendet att de ska få tillbaka pengarna några dagar senare.”

Familjerna har försökt prata med Roberts familj, speciellt med hans pappa Ibrahim Candemir som är förtroendevald politiker i Värnamo kommun men det har inte funnits så mycket han har kunnat göra.

Robert lever nu på hemlig ort, är sjukskriven men börjar återfå ett bättre mående bl.a. genom regelbunden träning och hoppet om att få träffa sina barn mer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *