Linda Snecker pausar föräldraledigheten under sommaren när riksdagen är stängd.

I april födde riksdagsledamoten Linda Snecker (V) barn. Hon var föräldraledig fram till midsommar, när riksdagen stängde. Då började hon jobba igen för att återigen bli föräldraledig i höst när riksdagen öppnar igen.
Hon kan därmed lyfta fullt arvode, 61.000 kronor i månaden, under sommaren och spara föräldraledigheten till ett senare tillfälle.

 I sommar ska jag skriva motioner säger Linda Snecker.

Hennes ersättare heter Torbjörn Björlund och har tidigare varit ordinarie riksdagsledamot i åtta år och Linda Snecker tror inte att han klarar av att ersätta henne under sommaren.

För drygt tio år sedan uppmärksammades att många föräldralediga riksdagsledamöter, av alla politiska kulörer, återgick i tjänst just under sommaruppehållet.

Det blev offentlig debatt och den dåvarande talmannen, Björn von Sydow (S), var bekymrad och tyckte inte det var rimligt att man skulle vara i tjänst under sommaren om man inte jobbade under resten av året.

Ett stickprov har visat att det inte längre är så vanligt att ledamöterna avbryter sin föräldraledighet och får full ersättning under sommaren när riksdagen är stängd. Men det har alltså inte upphört helt.

Vänsterpartiets  Linda Sneckers hushåller inte med statskassan utan roffar åt sig så mycket av statens pengar som möjligt.

Linda Snecker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *